onsdag 25 september 2019

Reflexion - Intelligent design, summan av illusionen.

OBS: Jag har uppdaterat mina tankar kring Darwins teori och intelligent design (mm). Jag tror tex inte längre på Darwins tes att den starkaste vinner. Jag tror att mänskligheten är större än så. (Jag föredrar Gregg Bradens förklaring) Trots detta låter jag texten nedan stå kvar... du kan se det som ett bevis på att sanning är en färskvara. Själv ser jag det som ett tecken på min alldeles egna intellektuella evolution... min teori är att medmänsklighet och kärlek vinner alla dagar i veckan  ;-)

 /Stellan


Kolla in bilderna jag tog i bokskogen för en tid sedan. Speciellt bilden med insekten på en blomma. Fantastiska kreationer! Båda så enkla och vackra men ändå så komplicerade, precis som allt annat levande på vår jord... som du och jag. Studera detaljerna i vingarna... strukturen på ögonen eller uppbyggnaden av blomman. Häftigt!Många tror att vi, och allt omkring oss, och hela vägen ut i kosmos med dess planeter stjärnor och galaxer är ett resultat av intelligent design. Man menar att inget så avancerat kan komma ur slumpen... därför måste en överintelligent kraft ha skapat allt. Ja inte riktigt alla tror så. Det finns, och har alltid funnits tvivlare (realister)... som Richard Dawkins, Stephen Hawking och inte minst Charles Darwin. Främst Darwin, eftersom det är hans verk: On the Origin of Species  (det naturliga urvalet) som revolutionerat världen. Detta genom att förklara livets uppkomst utan inblandning av en Gud.


... Och jag erkänner. 
Även jag är en tvivlare. Inte så att jag förnekar det goda i livet. Självklart tror jag på kraften i kärlek, gemenskap och positivt tänkande etc. Men att sätta bibelns skapelsehistorier framför vetenskap skymmer min sikt. Där håller jag tveklöst med Darwin och hans gelikar. Evolutionen är det som skapat oss och allt och ingenting annat. När det kommer till kritan är vi alla bara skuggor och stoft :-)
När allt är slut.... då är det slut. Det låter kanske negativt för vissa men det är det inte. För... om du inser att allt tar slut en gång så kommer du att värdesätta det du har här och nu i stället för att offra livet till en Gud som inte finns. 

Men okej. Om vi ersätter bibelns onda berättelser och bara behåller kärnan i de kärleksfulla budskapen däri... kryddar dessa med vetenskapens fakta och erkänner och döper om evolutionsteorin till Gud. Ja... då tror jag definitivt på Gud ;-) 

Var och en har rätt till sin egen trosuppfattning. Jag respekterar alla oavsett religion så länge denna inte utövar hot eller våld mot de som tycker annorlunda. Det är av yttersta vikt att vi tar avstånd från sådant som splittrar. Det gör vi genom att respektera våra olikheter. En sund kärleksfull inställning till planeten & universum är den enda vägen. 

Peace and love! 

Delar av texten ovan är ett utdrag tagen från sådant jag skrivit på min Facebooksida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mansbebisarnas felkalkyl - ett uppvaknande?

I ett förhållande mellan kvinna och man räknas dagligen osynliga (onämnbara) poäng. Vi värderar varandras insatser i förhållandet hela t...